HIFK julkisti pelaajasopimuksia - HIFK Fan Club

HIFK julkisti pelaajasopimuksia

07.05.2019 09:35

HIFK julkaisi tänään kauden 2018-19 rungon. Mukana on runsaasti uusia kasvoja, mutta myös paluumuuttajia.

– Viime kauden jälkeen joukkueeseen on tullut vaihtuvuutta, mutta olemme mielestäni onnistuneet joukkueen rakentamisessa tähän mennessä hyvin, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Frans Tuohimaa maalille

Elokuussa 28 vuotta täyttävä Frans Tuohimaa on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Maalivahti voitti HIFK:ssa C- ja B-juniorien SM-kultaa ja A-junioreissa hopeaa. Hän siirtyi Jokereiden organisaatioon vuonna 2010, jossa teki myös seuraavalla kaudella Liiga-debyyttinsä. Jokereissa hän voitti 2012 A-junioreiden SM-kultaa ja Liigassa pronssia.

Tuohimaa siirtyi Jokereista HPK:hon kahden vuoden sopimuksella. Hän teki muutamaa päivää myöhemmin kaksivuotisen sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa, mutta pelasi ensimmäisen kauden lainassa Hämeenlinnassa. Toisellakaan kaudella ei löytynyt paikkaa ylhäältä, vaan mies pelasi pääasiassa ECHL:ssa Bakersfield Condorsissa. Pohjois-Amerikasta hän palasi Ruotsiin, jossa oli nostamassa Leksandia takaisin maan pääsarjaan. Ruotsista hän palasi Suomeen ja SaiPaan, jossa on pelannut kolme viimeisintä kautta.

Toisena maalivahtina jatkaa neljännen HIFK-kautensa aloittava 31-vuotias Atte Engren, jolla oli optio tulevasta kaudesta.

Puolustukseen kokeneita paluumuuttajia

HIFK vahvistaa puolustustaan kokeneilla Rony Ahosella ja Mikko Kousalla. 32-vuotias Ahonen siirtyi HIFK:n B-junioreihin kaudella 2003-04 ja voitti seuran A-junioreissa kaksi pronssia ja yhden hopean. Hän pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa seurassa kaudella 2006-07 ja pelasi neljän kauden aikana yhteensä 28 runkosarjaottelua ja kaksi pudotuspeliä seurassa. Puolustaja on pelannut urallaan Liigassa 330 runkosarjaottelua sekä 23 pudotuspeliä ja Mestiksessä 217 runkosarjaottelua sekä 27 pudotuspeliä. Ahonen voitti Mestiksen mestaruuden Mikkelin Jukureissa kaudella 2013. Ahosen sopimus on kolmevuotinen ja sisältää option neljännestä.

Lauantaina 31 vuotta täyttävä Mikko Kousa pelasi edellisen kerran HIFK:ssa kausilla 2010-12 voittaen ensimmäisellä kaudella uransa toistaiseksi ainoan aikuisten Suomen mestaruuden. Puolustaja on 423 runkosarjaottelun ja 63 pudotuspelin Liiga-urallaan pelannut kasavattajaseuransa Pelicansin ja HIFK:n lisäksi myös Jokereissa ja Lukossa. Kaksi viimeisintä kautta ovat olleet pisteiden valossa miehen parhaat. Kousan sopimus on kaksivuotinen.

Hyökkäykseen pelaajia Ruotsista ja Suomen mestareita Hämeenlinnasta

Hyökkäykseen HIFK hankki 1+1-vuotisilla sopimuksilla ruotsalaisen Sebastian Dykin, Ruotsista Suomeen palaavan Jere Sallisen sekä tuoreet Suomen mestarit Teemu Turusen ja Otto Paajasen. Syyskuussa 27 vuotta täyttävä Dyk pelasi viime kaudella kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa Södertälje SK:n joukkueessa ja oli runkosarjan maali- ja pistepörssin toinen, vaikka joukkue jäi ulos pudotuspeleistä.

Lokakuussa 29 vuotta täyttävä Jere Sallinen on espoolaisen kiekkoilun kasvatti, mutta on pelannut Liigaa myös HPK:ssa. Monipuolinen hyökkääjä on pelannut myös yhden kauden AHL:ssa Edmonton Oilersin farmiseurassa Bakersfield Condorsissa kaksi kautta KHL:ssä Jokereissa ja kolme kautta Ruotsin pääsarjasssa SHL:ssa Örebro HK:ssa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi Sallisen Slovakiassa pelattavaan MM-turnaukseen.

23-vuotias Teemu Turunen on Jokereiden kasvatti. Hän on pelannut koko kolme kautta käsittävän Liiga-uransa HPK:ssa missaten ainoastaan kuusi runkosarjaottelua. Hyökkääjä teki päättyneellä kaudella toisiksi eniten pisteitä runkosarjassa ja oli syöttö tilaston neljäs. Hän voitti pudotuspeleissä joukkueensa pistepörssin ja oli koko Liigan tilastossa toinen.

Lokakuussa 27 vuotta täyttävä Otto Paajanen on HPK:n kasvatti ja on pelannut seurassa koko uransa. Hän on pelannut Liigassa kahdeksan kautta, 445 runkosarjaottelua ja 36 pudotuspeliä. Tuore Suomen mestari palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana. Hän on pelannut neljällä viimeisellä kaudella jokaisen runkosarjaottelun. Paajanen toimi kuudella kaudella HPK:n kapteenistossa ja kahdella viimeisimmällä joukkueen kapteenina.
(952)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club