HIFK julkisti sopimuksia - HIFK Fan Club

HIFK julkisti sopimuksia

23.05.2011 11:46

HIFK vahvisti jo tovin liikkuneen huhun, kun se tiedotti, että joukkueen valmennusvastuun ottaa 44-vuotias Petri Matikainen. Matikaisen apuvalmentajiksi tulevat Pasi Sormunen ja Antti Pennanen. Kunto- ja luisteluvalmennuksen ottaa vastuulleen Jukka Lehto. Kaikkien sopimus on vuoden mittainen. HIFK:ta viimeiset kolme kautta valmentanut Kari Jalonen otti apuvalmentajansa Kai Raution ja Sakari Lindforsin mukaansa Venäjälle.

Vuonna 1999 loppuneen pelaajauransa jälkeen Petri Matikainen työskenteli poliisina ja opiskeli Vierumäellä valmentajaksi. Vuonna 2003 hän debytoi Lahden Pelicansin A-junioreiden päävalmentajana, josta nousi vuoden kuluttua edustusjoukkueen ruoriin. Lahdesta hän siirtyi kuudeksi vuodeksi Espooseen, jossa toimi Bluesissa ensin kaksi vuotta Kari Heikkilän apuvalmentajana. Vuonna 2007 Matikainen oli myös nuorten MM-joukkueen valmennusryhmässä. Tämän jälkeen hän oli päävalmentajana neljä vuotta, jonka aikana saavutti kaksi SM-hopeaa. Viime kaudella hän teki liigahistoriaa johdatettuaan Bluesin runkosarjan yhdeksänneltä sijalta finaaliin asti. Kauden päätyttyä Matikainen oli Suomen valmennusryhmässä voittamassa maan toista maailmanmestaruutta. SM-liiga palkitsi hänet Kalevi Numminen-palkinnolla vuoden valmentajana lauantaina pidetyssä palkintogaalassa.

”- Suomen mestari on mahtava tilaisuus minulle ja koko valmennustiimille ja aion jatkaa samoilla toimintamalleilla, joilla olen valmennusurallani tähän asti mennyt. Joukkue on vahva ja paljon traditioita on takana, joita ei unohdeta. Valmennustiimi on uusi ja kaikki vie aikansa, mutta annetaan ajan kulua ja laitetaan kaikki peliin joukkueen puolesta.", kertoi Matikainen.

Pasi Sormunen on edustanut HIFK:ta pelaajana sekä viimeiset neljä kautta juniorivalmentajana, jota ennen valmensi vuoden Jokereiden A-junioreita. Antti Pennanen tulee Hämeenlinnan Pallokerhon junioreista, jota on Sormusen tavoin edustanut myös pelaajana. Molemmilla valmentajilla on Opetushallituksen ammattivalmentajan tutkinto. Pennasen valmentama HPK:n A-juniorit voitti viime kaudella runkosarjan, mutta putosi puolivälierissä Tampereen Ilvekselle. Hänet valittiin kuitenkin A-nuorten vuoden valmentajaksi.


Kim Hirschovits ja Mikko Jokela Timrå IK:sta

Keskushyökkääjä Kim Hirschovits palaa HIFK:hon pelattuaan vuoden Ruotsin Elitserienissä Timrå IK:n joukkueessa. Hirschovitsilla oli ruotsalaisjoukkueen kanssa kaksivuotinen sopimus, mutta hän palaa Suomeen jo vuoden jälkeen henkilökohtaisista syistä. Timrå sijoittui Elitserienin runkosarjassa kymmenenneksi ja jäi ulos pudotuspeleistä. Hirschovits oli joukkueen paras pistemies tehtyään 52 ottelussa pisteet 12+21=33.

Hirschovitsin seurakaverina Timråssa pelannut puolustaja Mikko Jokela siirtyy myös HIFK:hon. Lappeenrannassa syntynyt Jokela on kuopiolaisen KalPan kasvatti, mutta teki liigadebyyttinsä HIFK:ssa kaudella 1997-98. Viidessä SM-liigajoukkueessa pelannut Jokela löi itsensä läpi kausilla 2001-04, jolloin hän pelasi Pohjois-Amerikassa. Reissun aikana hän pelasi 210 AHL:n runkosarjan ottelua ja yhden NHL-ottelun Vancouver Canucksin riveissä.

Suomeen palattuaan Jokela vietti kolme kautta Hämeenlinnan Pallokerhossa, jossa juhli kapteenina Suomen mestaruutta ja SM-pronssia. Hämeenlinnasta hän siirtyi kahdeksi vuodeksi Jokereihin, josta palasi takaisin ulkomaille, ensin vuodeksi KHL:ään Minskiin ja viime kaudeksi Ruotsin Elitserieeniin Timrå IK:hpn.

Miikka Tuomainen, Eero Somervuori ja Kristian Tuohilampi uusina kasvoina

Eilen 25 vuotta täyttänyt Miikka Tuomainen on TuTon kasvatti, joka on pelannut viisi kautta SM-liigaa Rauman Lukossa. Hän on isokokoinen (191 cm / 107 kg) duunari, joka on kokoisekseen hyvä luistelija.

Eero Somervuori edustaa joukkueessa kokemusta. Järvenpäässä syntynyt 32-vuotias Jokeri-kasvatti on pelannut yhdeksästä edellisestä kaudestaan kahdeksan ulkomailla ja totesi lehdistötilaisuudessa välillä haluavansa kotiin. Hyökkääjä on kaksinkertainen Suomen mestari ja vuoden 2009 Ruotsin mestari. Hänellä on yhteensä kuusi SM-mitalia.

21-vuotias Kristian Tuohilampi on HIFK:n oma kasvatti, joka oli toissa kaudella seuran A-junioreiden kapteeni. Hänellä oli mahdollisuus debytoida HIFK:n liigajoukkueessa jo viime kaudella, mutta sai Vaasasta opiskelupaikan ja pelasi kauden Mestiksessä Vaasan Sportissa. Hän oli Mestiksen mestaruuden voittaneen joukkueen puolustuksen toisiksi paras pistemies runkosarjassa tehtyään 40 ottelussa pisteet 6+14=20.

Kaikki sopimukset ovat kaksivuotisia.


Nuorille sopimuksia

HIFK kertoi myös tehneensä sopimuksia nuorten pelaajien kanssa. Joukkueen omat juniorit, puolustajat Juuso Salmi ja Christian Silfver tekivät kahden vuoden ja Miikhali Teppo vuoden sopimuksen. Hyökkääjistä Markus Granlund teki kahden vuoden ja Micke Åsten vuoden sopimuksen. 17-vuotias ruotsinsuomalainen Kalle Torniainen siirtyy joukkueeseen kolmen vuoden sopimuksella. Djurgårdens IF:n juniorikoulun käynyt hyökkääjä pelasi Suomen maajoukkueessa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Viime kauden Mestiksessä KooKoossa pelannut Mikael Paunio ja Clarksonin yliopistossa neljä vuotta pelannut Lauri Tuohimaa ovat joukkueessa try-outilla.

HIFK:lla on sopimus kahden maalivahdin, yhdentoista puolustajan ja kahdeksantoista hyökkääjän kanssa. Lisäksi joukkueessa on kaksi hyökkääjää try-outilla.

Sopimustilanne (23.5.)
(6463)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club