Toni Söderholm HIFK:hon, puolustajille jatkosopimuksia - HIFK Fan Club

Toni Söderholm HIFK:hon, puolustajille jatkosopimuksia

20.01.2009 22:30

HIFK tiedotti tiistai-iltana tehneensä sopimuksen Toni Söderholmin kanssa. Puolustaja siirtyy kasvattajaseuraansa Ruotsin Elitserienin neljäntenä olevasta göteborgilaiseseurasta Frölundasta. Hänen sopimuksensa kattaa kuluvan kauden sekä kolme seuraavaa. Söderholm liityy joukkueeseen perjantaina ja pelaa lauantaina, kun HIFK kohtaa kotonaan Tampereen Ilveksen. Samalla seura tiedotti tehneensä jatkosopimukset puolustajien Joni Haverisen, Ilari Melartin ja Ilkka Heikkisen kanssa.

”Olemme erittäin iloisia Tonin paluusta kotiin. Olemme luonnollisesti tyytyväisiä siihen, että saimme vuokrattua Tonin Frölundasta loppukaudeksi ja että pääsimme pitkäaikaiseen sopimukseen. Uskomme, että puolustuksemme vahvistuu välittömästi sen lisäksi, että yksi tulevaisuuden kulmakivi on nyt hankittu,” toteaa IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

Huhtikuussa 31 vuotta täyttävä Toni Söderholm on HIFK:n oma kasvatti, joka opiskeli ennen SM-liigadebyyttiään vuodet 1998-2002 Massachusetts Amherstin yliopistossa ja pelasi yliopiston jääkiekkojoukkueessa. Syksyllä 2002 hän palasi Suomeen ja pyysi päästä try-outille HIFK:hon. Hän sai sopimuksen ja oli joukkueensa puolustajien toisiksi paras pistemies tehoilla 8+15=23. Kauden päätyttyä hän voitti vuoden tulokkaan palkinnon. Söderholm palkittiin myös toisen liigakauden jälkeen. Tällä kertaa liigan parhaana puolustajana.

Kolmannen liigakautensa jälkeen HIFK:n kapteenina pelannut puolustaja suuntasi ulkomaille. Ensiksi kahdeksi vuodeksi Sveitsiin SC Bernin joukkueeseen, josta siirtyi puoleksitoista kaudeksi Ruotsiin Frölundaan. Ensimmäisen kausi Ruotsissa sujui hyvin ja mies oli joukkueensa puolustajien toisiksi paras pistemies, mutta kuluvalla kaudella hänen pelinsä ei kulkenut toivotulla tavalla ja miehen jääaika väheni. Puolustaja päätyi yhteisymmärryksessä joukkueenjohdon kanssa purkamaan sopimuksensa.

Puolustajille jatkosopimuksia

HIFK tiedotti myös tehneensä jatkosopimukset kolmen puolustajan kanssa. Ilkka Heikkinen, 24, ja Ilari Melart, 19, allekirjoittivat kaksi seuraavaa vuotta kattavat sopimukset ja Joni Haverinen, 21, ensi vuoden kattavan sopimuksen.

”Heikkinen on lyhyessä ajassa noussut johtavaksi puolustajaksemme. Se, että hän halusi jäädä Stadiin ja IFK:hon kertoo vahvasti hänen sitoutumisestaan ja halustaan olla yksi meistä. Haverinen on taas nuori IFK-pelaaja, jolla on tulevaisuus edessään. Olemme tyytyväisiä hänen kehitykseensä ja uskomme, että hän ottaa pala kerrallaan ison roolin meillä jatkossa. ” , sanoo Nybondas ja toteaa, että Melart kuuluu ehdottomasti seuran tulevaisuuden suunnitelmiin.

Arvostamme hänen asennettaan ja haluaan kehittyä ja uskomme, että olemme hänen suhteensa oikealla tiellä.”

Toni Söderholmin kuva © Marko Hannula, Ilari Melartin kuva © Samuli Seila
(6995)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club