Raimo Summanen päävalmentajaksi, Mika Hannula hyökkäykseen - HIFK Fan Club

Raimo Summanen päävalmentajaksi, Mika Hannula hyökkäykseen

21.01.2013 08:38

HIFK tiedotti tänään erottaneensa joukkueen valmentajat Pasi Sormusen ja Antti Pennasen. Jan Lundell jatkaa tehtävässään maalivahtivalmentajana. Sormusen ja Pennasen korvaavat Raimo Summanen ja seuran junioreiden valmennuspäällikkö Joonas Tanska.

– Kausi ei ole ollut odotusten mukainen. Joukkueen vahvistaminen ja valmennuksen vaihdos olkoon merkki siitä, ettei meillä ole tarkoitus luovuttaa. Kevättä kohti mennään, sanoo urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas.

– Hyvin mielenkiintoinen haaste. Hyvin nöyrästi otan tehtävän vastaan ja yritän tehdä kaikkeni valmennusryhmän kanssa, sanoo tuore päävalmentaja.

Maaliskuussa 51 vuotta täyttävällä Raimo Summasella on takanaan vankka jääkiekkoura niin pelaajana, kuin valmentajanakin. Jyväskyläläissyntyinen Summanen lopetti pelaajauransa SM-hopeaan ja maailmanmestaruuteen keväällä 1995 ja siirtyi valmentajaksi kaudella 1996-97 Erkka Westerlundin johtamaan alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kaksikko siirtyi HIFK:hon alkusyksystä 1997 joukkueen yhdysvaltalaisvalmentajan Mike Eavesin lähdettyä kesken sopimuksen Pittsburgh Penguinsiin. HIFK juhli keväällä Suomen mestaruutta ja seuraavana keväänä SM-hopeaa.

Vuodet 1999-03 Summanen valmensi Jokereita. Ensin kaksi kautta Westerlundin apuvalmentajana ja kaksi viimeistä päävalmentajana. Vuonna 2000 hän voitti apuvalmentajana SM-hopeaa ja kaksi vuotta myöhemmin päävalmentajana Suomen mestaruuden.

Jokereiden jälkeen hän teki lyhyen, mutta menestyksekkään visiitin Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana. Syksyllä 2004 Suomi voitti sensaatiomaisesti World Cupissa hopeaa.

Summanen sai potkut maajoukkueesta loppuvuodesta 2004 ja piti taukoa valmennuksesta vuodet 2005-07 toimien muun muassa Espoo Bluesin toimitusjohtajana ja St. Louis Bluesin kykyjenetsijänä. Vuonna 2008 hän palasi valmennushommiin valmentaen viime kesään sakka ensin kaksi vuotta Sveitsissä ja sitten kaksi vuotta Venäjällä.

Joonas Tanska on edustanut HIFK:n junioreita pitkään sekä pelaajana, että valmentajana eri ikäluokissa ja on voittanut tukun mitaleita. Tällä kaudella hän on toiminut junioreiden valmennuspäällikkönä ja sarjaansa johtavien C-junioreiden apuvalmentajana.

Copyright © HIFK Fan Club. Kuvien käyttö ilman lupaa ehdottomasti kielletty.

Mika Hannula HIFK:hon

Seura tiedotti myös tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen ruotsalaisen Mika Hannulan kanssa. Marraskuussa Espooseen palannut Hannula pelasi tällä kaudella 13 ottelua SM-liigassa Bluesissa tehden pisteet 4+1=5, muttei tarttunut espoolaisjoukkueen jatkosopimustarjoukseen. Oikealta laukova laitahyökkääjä on pelannut suurimman osan urastaan Ruotsin ja Venäjän sarjoissa. Hän on pelannut Ruotsin maajoukkueessa myös kahdet MM-kilpailut ja yhdet olympialaiset. Keväällä 2006 mies voitti sekä MM- että olympiakultaa. Kolme vuotta aiemmin hän voitti MM-hopeaa.

Alkukauden lainassa Mestiksessä pelaavassa HC Keski-Uusimaassa pelannut HIFK:n sopimuspelaaja Robert Nyholm siirtyy loppukauden kattavalla lainasopimuksella Espoo Bluesiin.

(4470)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club