HIFK julkisti pelaajasopimuksia - HIFK Fan Club

HIFK julkisti pelaajasopimuksia

30.04.2014 09:24

HIFK tiedotti tehneensä sopimukset kuuden pelaajan kanssa. Hyökkääjät Michael Keränen, Matti Lamberg ja Sami Blomqvist, puolustajat Lauri Taipalus ja Yohann Auvitu sekä maalivahti Kevin Lankinen siirtyvät joukkueeseen. Seura julkaisee lisää sopimusuutisia myöhemmin.

– Olemme painottaneet hankinnoissa urheilullisuutta, asennetta sekä henkistä ja fyysistä kovuutta, unohtamatta taitoa ja nopeutta. Olemme etsineet joukkueeseen pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja päästä urallaan eteenpäin, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

24 vuotta sitten Tukholmassa syntynyt Michael Keränen on Tampereen Tapparan kasvatti, joka siirtyi B-juniorina paikallisvastustajan Ilveksen riveihin. Hyökkääjä pelasi SM-liigassa yhden ottelun kaudella 2009-10 ja vakiinnutti paikkansa seuraavalla kaudella. Keräsen ura lähti nousuun toissa kaudella hänen sijoituttua Ilveksen pistepörssin toiseksi pisteillä 13+14=27. Viime kaudella hän jakoi Liigan runkosarjan pistepörssin voiton Rauman Lukon Ville Vahalahden kanssa. Molemmat tekivät 52 pistettä, mutta Vahalahti vei pistepörssin voiton tehtyään kolme maalia enemmän, mutta Keränen pelasi seitsemän ottelua vähemmän. Tamperelainen palkittiin kauden päätteeksi Kultainen kypärä palkinnolla Liigan parhaana pelaajana sekä valittiin tähdistökentälliseen.

– Nyt halusin kovimman mahdollisimman haasteen Suomessa ja näen, että se on IFK:ssa. Tämän seuran kautta moni pelaaja on kulkenut NHL:ään, Keränen sanoo.

Lankinen, Taipalus ja Auvitu alakertaan

HIFK lähtee kauteen kahdella nuorella maalivahdilla tehtyään kolmevuotisen sopimuksen Jokereista siirtyvän Kevin Lankisen kanssa. 19-vuotias Lankinen on Kiekko-Vantaan kasvatti, joka siirtyi C-juniori-ikäisenä Jokereihin. Pienikokoinen maalivahti voitti B-junioreiden Suomen mestaruuden vuonna 2012. Hän päästi runkosarjassa vähiten maaleja ottelua kohti ja oli pudotuspelien paras maalivahti kaikilla tilastoilla.

26-vuotias Lauri Taipalus nousi parrasvaloihin kokeneemmalla iällä. Alavudella syntynyt Taipalus Siirtyi JYPin A-junioreihin vuonna 2006 ja nousi kaudella 2008-09 jyväskyläläisen Mestis-joukkueen D Teamin riveihin.

Vuonna 2011 Taipalus teki kolmen vuoden sopimuksen SaiPan kanssa, mutta pelasi ensimmäisen sopimuskauden Mestiksessä Mikkelin Jukureissa. Viime kaudella hän oli kantavia voimia SaiPan puolustuksessa joukkueen sijoituttua neljänneksi.

Heinäkuussa 25 vuotta täyttävä Yohann Auvitu on kotoisin Pariisin esikaupunkialueelta Ranskasta. Ranskan maajoukkueiden vakiopuolustaja matkusti Suomeen vuonna 2007 Mont-Blancissa valmentaneen entisen JYP-puolustajan Ari Salon suosituksesta. Kolmen viikon visiitin jälkeen Auvitu palasi vielä vuodeksi Ranskaan pelaamaan sopimuksensa loppuun, mutta siirtyi sen jälkeen JYPin junioreihin. 113 runkosarjan ottelua pelannut puolustaja kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja pelasi vain puolet otteluista.

Lamberg ja Blomqvist tukemaan hyökkäystä

HIFK hankki hyökkäykseen Michael Keräsen lisäksi Matti Lambergin ja Sami Blomqvistin. 21-vuotias kovaa taklaava Lamberg on kotoisin Kiimingistä ja Oulun Kärppien kasvatti, mutta teki liigadebyyttinsä Jokereissa, jossa pelasi 41 liigaottelua kausilla 2012-14. Try out -sopimuksen tehnyt 23-vuotias Sami Blomqvist on kolmannen polven jääkiekkoilija. Hänen isänsä Timo valmensi HIFK:ssa vuodet 1999-01. Sami Blomqvist on espoolaisen kiekkoilun kasvatti. Hän teki junioreissa kovia pistemääriä ja voitti paljon palkintoja kruununa A-junioreiden Suomen mestaruus vuonna 2009 joukkueessa, jonka päävalmentajana toimi HIFK:n nykyinen päävalmentaja Antti Törmänen. Viime kaudella Blomqvist pelasi Jokipojissa ja sijoittui Mestiksen pistepörssin viidenneksi tehtyään 56 ottelussa pisteet 25+32=57.

(3690)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club