Martti Järventie HIFK:hon, Heikkinen Rangersiin (päivitetty 21.5.) - HIFK Fan Club

Martti Järventie HIFK:hon, Heikkinen Rangersiin (päivitetty 21.5.)

20.05.2009 07:59

HIFK tiedotti tänään hankkineensa 33-vuotiaan puolustajan Martti Järventien. Järventie täyttää New York Rangersiin siirtyvän Ilkka Heikkisen jättämän aukon. Järventien sopimus kattaa ensi kauden ja sisältää option seuraavasta.

”Järventie tuo puolustukseemme kokemusta ja uskomme, että puolustuksemme kokonaisuutena vahvistuu verrattuna viime kauteen”, toteaa IFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas seuran verkkosivuilla.

Tamperelaislähtöinen Järventie on kokenut Ilves-kasvatti, joka debytoi SM-liigassa kaudella 1994-95. Hän pelasi kasvattajaseurassaan vuoteen 2000 saakka, lukuun ottamatta lyhyttä Rauman visiittiä kaudella 1995-96. Pelattuaan pisteiden valossa parhaan kautensa Järventie siirtyi kaudeksi 2000-01 Turun Palloseuraan, jossa voitti Suomen mestaruuden. Joukkueen kakkosvalmentajana toimi HIFK:n nykyinen päävalmentaja Kari Jalonen. Hyvä kausi mestarijoukkueessa huomattiin myös Pohjois-Amerikassa ja Montreal Canadiens varasi puolustajan neljännellä kierroksella. Tamperelainen teki seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen, josta pelasi ensimmäisen kauden pääasiassa farmissa Quebec Citadellesissa päästen ”ylös” vain yhteen otteluun. Paha olkapäävamma pilasi Järventien kesäharjoittelukauden ja hän päätti palata Suomeen ja Ilvekseen. Puolustajan sopimus mahdollisti siirtymisen toiseen seuraan, mikäli Ilves jäisi pudotuspelien ulkopuolelle ja hän siirtyi tammikuun loppupuolella Jokereihin, jossa pelasi neljä ja puoli kautta. Viimeisellä Jokeri-kaudellaan Järventie voitti Matti Keinonen-palkinnon SM-liigan tehotilaston voittajana lukemalla +25. Hän pelasi nykyisen HIFK-puolustajan Markus Kankaanperän pakkiparina.

Jokeri-kausien jälkeen Järventie halusi kokea uuden jääkiekkokulttuurin ja siirtyi vuodeksi Ruotsin Elitserieniin Mora IK:n joukkueeseen. Viime kaudeksi mies palasi Suomeen ja Oulun Kärppiin. Järventien kausi oli epäonninen, sillä puolustaja loukkasi syyskuun puolivälissä harjoituksissa akillesjänteensä ja oli sivussa neljä kuukautta. Hän pelasi runkosarjassa vain 17 ottelua tehoilla 1+3=4. Pudotuspeleissä Kärpät pääsivät finaaliin asti, mutta JYP voitti mestaruuden suoraan neljässä ottelussa.

”Vaikka takana on rikkonainen kausi, olen erittäin iloinen, että saan mahdollisuuden näyttää IFK:ssa. Siirto tänne juuri nyt on enemmän, kuin tervetullutta. Tunnen Kari Jalosen ja hänen valmennustapansa ja uskon, että saan itseni hyvään kuntoon ja pääsen sitä kautta uuteen nousuun” , kommentoi Järventie.

Ilkka Heikkinen New York Rangersiin

Talvella kahden vuoden jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt puolustaja Ilkka Heikkinen siirtyy vapaana agenttina NHL-joukkueeseen New York Rangersiin. Rangersin toimitusjohtaja Glen Sather tiedotti asiasta seuran verkkosivuilla. Heikkinen siirtyi HIFK:hon Rauman Lukosta kaudelle 2007-08 ja teki heti henkilökohtaiset maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä 11+26=37. Viime kaudella puolustaja jäi edellisen kauden pisteistä kolmen maalin päähän, mutta oli koko liigan puolustajien pistepörssin kolmas.

Rangersin tiedote
(6517)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club